Stratenmaker

Het inhuren van een stratenmaker is een aanrader wanneer je ervoor wilt zorgen dat de bestrating in je tuin helemaal in orde is. Wanneer de bestrating er goed uitziet, dan doet dit veel met de uitstraling van je tuin. Echter is dit niet het enige wat een stratenmaker doet, een stratenmaker legt bijvoorbeeld ook pleinen, stoepen en erven aan. Dit doet men handmatig, maar ook machinaal. Wanneer oppervlakken van 1500 m2 of meer worden bestraat, dan zal men hier volgens de rbo-wetgeving namelijk een machine voor moeten gebruiken.

Denk jij erover na je tuin te laten bestraten en wil jij weten welke kosten hiermee gepaard gaan, dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Tevens vertellen welke verschillende vormen van bestrating en welke legverbanden er zijn. Mocht jij het inschakelen van een stratenmaker te duur vinden, dan is het ook aan te raden om verder te lezen. We geven je namelijk ook wat tips zodat je hier geld op kunt besparen.

Zelf aan de slag gaan met de bestrating

Wil jij zoveel mogelijk geld besparen? Dan is het aan te raden om zelf aan de slag te gaan met de bestrating voor je tuin. Echter is het wel belangrijk om te weten dat dit geen makkelijke klus is. Wij raden het alleen aan om zelf de tuin te bestraten als je hier al ervaring mee hebt en precies weet wat je doet. Tevens zal je hier ook de tijd voor moeten hebben en dat is ook iets dat de meeste mensen niet hebben. Weet ook dat wanneer je aan de slag gaat met de bestrating van je tuin, dit ook voor lichamelijke klachten kan zorgen. Heb jij bijvoorbeeld al rugklachten, dan is het natuurlijk niet aan te raden om met de bestrating aan de slag te gaan.

Kies jij er toch voor om zonder ervaring aan de slag te gaan? Zorg er dan voor dat je je goed verdiept in hoe je de bestrating het beste kunt leggen. Lees je goed in en voorkom dat je fouten maakt.

Wat kost een stratenmaker

Ben jij benieuwd naar de stratenmaker kosten? Dan geven wij jou hier graag een beter beeld van. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je het geld alvast reserveren. Niet iedere stratenmaker werkt natuurlijk voor hetzelfde uurloon en ook de kosten van de materialen kunnen verschillen. We kunnen je dus geen vaste prijzen geven voor het uurloon, de prijs per vierkante meter en de materialen. Echter kunnen we je wel een prijsindicatie geven. Deze vind je in de onderstaande tabel:

Kosten Tarief
Arbeid € 10 tot € 20 per m² per vakman
Tegels € 15 tot € 65 per m²
Zand € 2,50 tot € 3,50 per m²

Wanneer je ervoor kiest om een stratenmaker in te schakelen, dan zal je zoals gezegd ook rekening moeten houden met de kosten van het materiaal. Om jou hier een beter beeld van te geven zullen we het onderstaand over de verschillende soorten tegels hebben. Zo krijg je een beter beeld van de kosten van het materiaal.

Kosten van de tegels

Er zijn twee manieren van bestrating, zo kan er namelijk voor gekozen worden om de tegels te leggen op basis van het legpatroon, maar ook op basis van het type tegel. Onderstaand geven we jou een duidelijk overzicht van de verschillende soorten tegels en wat de materiaalkosten hierbij zijn. Vervolgens geven we jou een uitleg over de verschillende legpatronen. Onderstaand het overzicht van de prijzen:

Soort tegels Prijs per m²
  1. Tegels van keramiek
€ 25 tot € 45
  1. Tegels van beton
€ 15 tot € 35
  1. Tegels van natuursteen
€ 30 tot € 65

Keramiek tegels

De eerste tegels die in de tabel te zien zijn, zijn de keramiek tegels. Deze worden   gebakken en zijn in veel verschillende soorten kleuren en vormen te verkrijgen. Een mooi voorbeeld van keramiek tegels zijn de klinkers van een straat. Deze tegels gaan ontzettend lang mee. Keramiek tegels gaan namelijk ongeveer 50 jaar mee.

Beton tegels

Ben jij op zoek naar tegels van een lagere prijs? Dan kan het een goed idee zijn om voor beton tegels te kiezen. Deze tegels zijn niet alleen goedkoop, maar zijn ook goed bestand tegen slijtage. Een ander groot pluspunt aan deze tegels is dat ze veel gewicht kunnen hebben. Deze tegels gaan ongeveer 20 jaar mee, dit is korter dan bijvoorbeeld de keramiek tegels, tevens hebben deze tegels veel onderhoud nodig.

Natuursteen tegels

De derde variant tegels die je in de tabel hebt kunnen zien zijn de natuursteen tegels. Deze tegels zijn gemaakt van natuurlijk materiaal. Het fijne aan deze tegels is dat ze levenslang mee kunnen gaan en ze weinig onderhoud nodig hebben. Tevens hebben deze tegels een exclusieve look omdat iedere tegel uniek is. Nadeel aan deze tegels is dat het de duurste tegels zijn.

Welke legverbanden zijn er?

Wanneer je ervoor kiest om een stratenmaker in te huren, dan is het belangrijk om te weten dat hij de tegels op verschillende manieren kan leggen. Vraag jij je af wat een legverband is? Dan leggen we dit graag even aan je uit. Hoe de tegels ten opzichte van elkaar gelegd worden, dat wordt een legverband genoemd. Een mooi voorbeeld van een legverband dat je vaak tegenkomt in tuinpaden is een vispatroon. Wil jij kosten besparen? Dan is het aan te raden om voor een eenvoudig legverband te kiezen. Voorbeelden van eenvoudige legverbanden zijn: halfsteensverband, volsteenverband en blokverband.

De kosten van een stratenmaker vergelijken

Mocht jij geld willen besparen op een stratenmaker, dan is het aan te raden om de kosten van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Kies er bijvoorbeeld voor om verschillende offertes op te vragen. Mocht je dit willen doen, dan ben je op onze website aan het juiste adres. Omschrijf de klus en wij zullen ervoor zorgen dat deze naar verschillende bedrijven wordt doorgestuurd. Zij kunnen er vervolgens voor kiezen om een offerte naar je op te sturen. Wanneer je een offerte ontvangt via onze website, dan is deze gratis of vrijblijvend. Je kunt er vervolgens zelf voor kiezen of je met een bepaalde aanbieder in zee wilt gaan.

Hoe bespaar ik geld op stratenmaker kosten?

Het inhuren van een stratenmaker kan je een hoop geld kosten. Mocht jij hier wat geld op willen besparen, dan is het aan te raden om onderstaande tips eens goed door te lezen:

1. Vergelijk offertes

Bovenstaand hebben we het hier al over gehad, toch leek het ons een goed idee om deze ook nog even in de tips op te nemen. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken krijg je een goed beeld van wat de kosten zijn. Hiermee voorkom je dat je te veel voor een stratenmaker betaald en zou je ook nog voor een goedkope aanbieder kunnen kiezen.

2. Bereid zelf ook het een en ander voor

Geld besparen op een stratenmaker doe je ook door zelf het een en ander voor te bereiden. Kies er bijvoorbeeld voor om zelf al het gras of de oude bestrating te verwijderen. Zo voorkom je namelijk dat de stratenmaker dit nog moet doen en zo bespaar je dus geld.

3. Bespaar op de voorrijkosten

Wil jij geld besparen op de voorrijkosten? Dan is het natuurlijk aan te raden om voor een aanbieder te kiezen die bij jou in de omgeving woont. Wanneer je voor een aanbieder kiest die van ver moet komen, dan betaal je een flink bedrag aan voorrijkosten.

Conclusie

Wanneer je tuin is voorzien van de juiste bestrating, dan zal dit ervoor zorgen dat deze er een stuk beter uit komt te zien. Aan te raden is om dit niet zelf te gaan doen, maar om voor een vakman te kiezen. Je weet nu precies wat hier de kosten van zijn en hoe je hier op kunt besparen. Echter is het altijd aan te raden om voor een aanbieder te kiezen voor een aanbieder die voor kwaliteit staat. Tevens is het verstandig om verschillende offertes op te vragen.