• Home
  • Tuinonderhoud prijzen

Tuinonderhoud prijzen

Het is verbazingwekkend hoe een tuin de uitstraling van je woning kan beïnvloeden. Zie je een woning met een verouderde tuin, dan wekt de tuin al snel de indruk dat de woning verwaarloosd of zelfs onbewoond is. Een fantastische tuin kan er echter ook voor zorgen dat de waarde van een woning veel hoger wordt ingeschat.

De tuin is niet alleen belangrijk omdat deze de algehele uitstraling van je woning beïnvloedt, maar ook omdat je er heerlijk tot rust kunt komen. Er zijn veel mensen die hun tijd graag in de tuin doorbrengen. Zeker op de warmere dagen zijn veel mensen in hun tuin te vinden. Heerlijk tot rust komen doe je echter niet zo snel in een verwaarloosde tuin. Het onderhouden van je tuin is dus zeer belangrijk.

Vooral als je een tuin met veel beplanting hebt, is het belangrijk dat de tuin zo nu en dan wordt onderhouden. Dit kun je zelf verzorgen als je een beetje handig bent, maar je kunt tuinonderhoud ook aan een hovenier overlaten. Op die manier weet je zeker dat de tuin er hierna strak bij zal liggen.

Ben je benieuwd naar de tuinonderhoud prijzen? Dan lees je op deze pagina alles wat je moet weten. Zo geven we je een goede prijsindicatie en krijg je verschillende tips om te besparen op de kosten.

Hoe vaak is tuinonderhoud nodig?

Wil je ervoor zorgen dat je tuin er altijd strak bij ligt? Dan is het aan te raden om de tuin ieder kwartaal door een hovenier onder handen te laten nemen. Zo ligt de tuin er te allen tijde strak bij. Als je het gras liever ook niet zelf maait, dan zal tuinonderhoud vaker nodig zijn. Om de paar weken zal het gras namelijk gemaaid moeten worden.

Heb je je tuin al een lange tijd niet goed onderhouden? Dan is het vaak moeilijk om het probleem zelf nog aan te pakken. Planten zijn vaak rot of alle kanten opgegroeid en heggen en bomen moeten dus gesnoeid worden. Bovendien is de bestrating mogelijk ook aan een opknapbeurt toe. Is de tuin echt niet meer wat het geweest is? Dan is mogelijk een complete tuinrenovatie nodig.

Laat de tuin dus minstens een keer per kwartaal onderhouden door een professionele hovenier als je ervoor kiest om het tuinonderhoud uit te besteden.

De tuinonderhoud prijzen

De prijzen van tuinonderhoud kunnen enorm uiteenlopen. Dit is namelijk van veel verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van de tuin, maar ook van welke partij je inschakelt. Gaat het om routineonderhoud of is het alweer lang geleden dat de tuin voor het laatst is onderhouden? Dat zijn allemaal factoren die een rol spelen. Een hovenier heeft gemiddeld een uurloon van € 40 tot € 50.

Kies je voor tuinonderhoud door een specialist, dan betaal je echter niet alleen een uurtarief, maar ook voor de materiaalkosten. Moet er bijvoorbeeld nieuwe beplanting komen, dan betaal je ook de kosten van de planten.

Een onderhoudsabonnement

Het is bij sommige hoveniers ook mogelijk om een abonnement af te sluiten. Op die manier hoef jij je over de uitstraling van de tuin helemaal geen zorgen meer te maken. Je tuin zal er op deze manier altijd strak bij liggen. Met een abonnement ben je vaak ook goedkoper uit. Het is daarom geen slecht idee om een abonnement te overwegen.

Is er ook nieuwe beplanting nodig?

Soms is een tuin in dusdanig slechte staat dat er nieuwe beplanting nodig is. De kosten die je dan betaalt is afhankelijk van welk type planten en bomen je laat plaatsen. Met goedkope planten en bomen kun je de tuin vaak ook prachtig inrichten. Daarnaast heb je vaak ook de keuze uit jonge beplanting en kant-en-klare beplanting. Jonge beplanting is goedkoper, maar het duurt als je hiervoor kiest even voordat je tuin er op zijn best zal uitzien. De planten moeten namelijk nog groeien.

Je tuin zelf onderhouden

Het onderhoud van de tuin kun je overigens ook prima zelf verzorgen als je een beetje handig bent en voldoende tijd hebt. Toch komt er, vooral bij een grotere tuin, vaak veel bij het onderhouden van de tuin kijken. Zo moeten bomen bijvoorbeeld gesnoeid worden en moet het gras vrij regelmatig worden gemaaid. Niet iedereen vindt het leuk om in de tuin te werken. Ook als je lichamelijke klachten hebt, is het niet altijd even verstandig om zelf aan de slag te gaan. In dat geval kun je de werkzaamheden het best uitbesteden aan een professionele hovenier.

De aanleg van je tuin

Zou je je tuin graag compleet willen vernieuwen? Dan kun je er ook voor kiezen om een nieuwe tuin te laten ontwerpen en aanleggen. Ook dat kan de hovenier voor je verzorgen. Tijdens dit proces is het al mogelijk om rekening te houden met de onderhoudskosten. Zo kun je bijvoorbeeld voor kunstgras kiezen, zodat het gras niet gemaaid moet worden. Ook kun je voor onderhoudsvriendelijke bestrating en beplanting kiezen.

Als je de tuin laat onderhouden of laat renoveren, is het ook verstandig om je budget goed door te nemen met de hovenier. Op die kan de hovenier ook met je meedenken over de ideale beplanting voor jou bijvoorbeeld.

Tuinonderhoud prijzen vergelijken

Het kan een goed idee zijn om tuinonderhoud prijzen van verschillende hoveniers met elkaar te vergelijken. Op die manier wordt het makkelijker om de hovenier te vinden die de werkzaamheden voor het laagste bedrag kan verzorgen. Je kunt eenvoudig offertes opvragen via onze website. Zo hoef je niet meer verschillende partijen te benaderen met de klus.

Kies je ervoor om onze website te gebruiken, dan hoef je alleen maar de klus te beschrijven en de aanvraag te verzenden. Wij zorgen ervoor dat de aanvraag bij verschillende partijen terecht komt, waardoor je ook offertes van verschillende hoveniers krijgt. Zo kun je gemakkelijk nagaan waar je het goedkoopst uit zal zijn, wat tuinonderhoud prijzen betreft. Houd er wel rekening mee dat de partijen ook verschillende werkwijzes kunnen hebben. Kies dus ook voor een partij waar je tevreden mee zal zijn.

Tips om kosten te besparen

Wil je kosten besparen op tuinonderhoud? Dan hebben we de volgende tips voor je:

Beperk de voorrijkosten door voor een partij dichter bij huis te kiezen

Door een hovenier in je eigen woonplaats te kiezen, betaal je minder. De reiskosten van de hovenier worden namelijk vaak naar je doorberekend in de vorm van voorrijkosten.

Kies voor goedkopere beplanting

Planten moeten soms vervangen worden. In dat geval kun je ook voor goedkopere beplanting kiezen.

Kies voor beplanting en bestrating die weinig onderhoud nodig hebben

Het is ook mogelijk om je tuin zo in te richten dat er relatief weinig onderhoud nodig is. Kies bijvoorbeeld voor natuurstenen bestrating en voor kunstgras i.p.v. echt gras. Ook kun je voor planten kiezen die minder aandacht nodig hebben.

Vergelijk offertes met behulp van ons platform

Offertes kun je vergelijken met behulp van dit platform. Zo vind je al snel de goedkoopste partij.

Pak sommige werkzaamheden zelf op

Sommige werkzaamheden, zoals het maaien van gras, kun je prima zelf oppakken. Dat is een goede manier om geld te besparen. De werkzaamheden waar meer vakkennis en ervaring voor vereist is, kun je alsnog overlaten aan de specialist. Op deze manier ligt je tuin er altijd strak bij, maar betaal je niet de volle mep.

Conclusie

Tuinonderhoud prijzen kunnen enorm verschillen. Het is aan te raden om de verschillende partijen te vergelijken op basis van offertes. Door de tuin goed te onderhouden, ziet je woning er in zijn geheel ook gelijk een stuk beter uit. De kosten die je betaalt zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Het is ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten.

Wil je de tuinonderhoud prijzen van verschillende partijen vergelijken? Gebruik dan onze website om een goed beeld te krijgen van de onderhoudskosten die je bij verschillende hoveniers betaalt.