• Home
  • Onkruid verwijderen

Onkruid verwijderen

Onkruid in de tuin is iets waar je niet op zit te wachten. Toch is het bijna niet te vermijden dat er op een gegeven moment onkruid in je tuin begint te groeien. Het is wel van belang dat je onkruid niet zomaar zijn gang laat gaan. Als je dat doet, kan de tuin er namelijk al snel verwilderd uit gaan zien. Het meeste onkruid is hardnekkig en verspreid zich snel. Regelmatig onkruid verwijderen is dus dé manier om te voorkomen dat je tuin er verwilderd uit begint te zien.

Onkruid verwijderen kun je zelf doen, maar je kunt het ook overlaten aan een hovenier. Een hovenier weet precies hoe hij onkruid uit je tuin kan verwijderen op een efficiënte manier. Daardoor ziet je tuin er na een behandeling van de hovenier weer spic en span uit.

Ben je benieuwd wat onkruid verwijderen je zal kosten als je dit aan een expert overlaat? Of wil je weten hoe je kosten kunt besparen? Op deze pagina lees je alles over het laten verwijderen van onkruid door een hovenier.

Waarom onkruid verwijderen?

Voor de bestrating in je tuin kan onkruid doorgaans niet veel kwaad. Hardnekkig onkruid dat te lang zijn gang kan gaan, kan de bestrating echter wel beschadigen. Onkruid kan namelijk tussen je tegels gaan groeien en de tegels op die manier omhoog drukken. Aangezien het bestraten van je tuin erg prijzig kan zijn, is het dus verstandig om onkruid tijdig aan te pakken. Ook de uitstraling van je tuin gaat sterk achteruit als er veel onkruid in de tuin te vinden is.

Ook onkruid tussen de beplanting in je tuin kan er onverzorgd uit gaan zien. In het begin merk je dit misschien niet meteen op, tenzij dat je op zoek gaat. Na verloop van tijd kunnen sommige soorten onkruid echter vrij groot worden en dus wel op gaan vallen. Bovendien kan hardnekkig onkruid ook ten koste gaan van je planten. De planten kunnen namelijk gaan concurreren om voedingsstoffen. Hierdoor kunnen de planten die je wél graag in je tuin ziet, afsterven.

Als je onkruid niet regelmatig verwijderd of laat verwijderen door een hovenier, dan kan de conditie van de tuin dus al snel achteruitgaan. Een verwilderde tuin is natuurlijk iets waar je niet op zit te wachten. Dit kan de algehele uitstraling van je woning enorm beïnvloeden.

Waarom onkruid verwijderen overlaten aan de hovenier?

Is de tuin van je woning niet goed onderhouden, dan bestaat er een kans dat het onkruid inmiddels overal in de tuin te vinden is. Dat gaat ook ten koste van de uitstraling van je woning en wellicht zelfs van het woonplezier. De meeste mensen vinden het namelijk heerlijk om in de tuin te zitten, vooral met lekker weer. Als jouw tuin begroeid is met onkruid, kan tijd doorbrengen in de tuin een stuk minder prettig zijn.

Soms heeft onkruid de tuin dusdanig overgenomen dat er uren werk in gaat zitten als je dit zelf op wilt knappen. Dan kan het beter zijn om het onkruid te laten verwijderen door een specialist.

In andere gevallen kun je het onkruid ook prima zelf verwijderen. Echter, heeft niet iedereen groene vingers en voldoende tijd en zin om zelf in de tuin te werken. Ook dan kan het prettig zijn om dit uit te besteden aan een expert.

De voordelen van een hovenier opgesomd

Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van onkruid verwijderen aan een hovenier nog eens voor je opgesomd.

  • Het onkruid wordt op de juiste manier verwijderd (groeit minder snel terug)
  • Je hoeft zelf niet aan de slag
  • Kan eventueel gecombineerd worden met ander tuinonderhoud

Wat betaal je voor onkruid verwijderen?

Onkruid laten verwijderen door een hovenier kost je ongeveer € 40 tot € 50 per uur. Als er meer vakmensen bijdragen aan het onderhoud van de tuin, betaal je dit bedrag per uur per hovenier. Men is dan echter ook veel sneller klaar met je tuin. Bovenop het uurtarief komen vaak nog voorrijkosten.

Hoe lang een hovenier nodig heeft om je tuin van onkruid te verlossen, is van veel verschillende factoren afhankelijk. Zo geldt bijvoorbeeld hoe groter de tuin, hoe meer tijd de vakman er doorgaans aan kwijt is. Logisch, want er is dan ook meer oppervlak waar onkruid kan groeien en dus meer onkruid dat verwijderd moet worden.

Als je tuin compleet verwilderd is, zal de hovenier ook aanzienlijk meer tijd kwijt zijn dan wanneer je tuin regelmatig wordt onderhouden. De kosten zullen dan ook hoger oplopen. Daarnaast kan ook de inrichting van je tuin invloed hebben op hoe lang de hovenier nodig heeft om onkruid te verwijderen.

Een offerte aanvragen voor onkruid verwijderen

Wil je weten hoeveel het kost om onkruid te laten verwijderen door een hovenier? Dan kun je vrijblijvend en gratis offertes aanvragen via onze website. Beschrijf de klus zo goed mogelijk. Probeer dus aan te geven hoeveel onkruid er aanwezig is in de tuin en wat het oppervlakte van je tuin is. Op die manier kunnen hoveniers een betere kosteninschatting maken. Nadat je de klus zo goed mogelijk hebt beschreven, kun je een aanvraag indienen.

Jouw aanvraag wordt doorgestuurd naar verschillende hoveniers. Je krijgt daarna offertes van verschillende hoveniersbedrijven. Zo wordt het gemakkelijker om een hovenier te vinden die de werkzaamheden goedkoop voor je kan uitvoeren.

Zo verwijdert men onkruid

Een hovenier kan het onkruid verwijderen op verschillende manieren. Op welke manier de hovenier het onkruid verwijdert, is vaak afhankelijk van het type onkruid. Sommige soorten onkruid zijn eenvoudig met de hand uit de grond te trekken. Bij andere vormen van onkruid zitten de wortels diep onder de grond. Om er zeker van te zijn dat je enige tijd van het onkruid verlost bent, moeten ook de wortels van het onkruid verwijderd worden. De hovenier kan dan een onkruidsteker gebruiken om de plant inclusief wortels te verwijderen.

Als het onkruid zich tussen je tegels bevindt, dan is het onkruid vaak lastiger te verwijderen. De hovenier kan het onkruid dan eerst verhitten, zodat het vervolgens gemakkelijker weg te halen is.

Er worden geen chemische middelen gebruikt

Vroeger werd onkruid nog weleens verwijderd op een manier die eigenlijk niet zo goed was voor het milieu. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. De hovenier mag hier volgens de wet namelijk geen chemische middelen meer voor gebruiken. Je kunt er dus van uitgaan dat de hovenier het onkruid op een milieuvriendelijke manier verwijdert. Dat is ook beter voor je eigen beplanting.

Zo kun je kosten besparen op onkruid verwijderen

Onkruid laten verwijderen door een hovenier heeft een hoop voordelen. Een nadeel is dat je voor de diensten van een hovenier (natuurlijk) moet betalen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kosten te drukken. Gebruik onderstaande tips om geld te besparen als je een hovenier inschakelt.

1. Kies voor een hovenier bij jou uit de buurt

Een hovenier zal doorgaans ook voorrijkosten rekenen, omdat reizen ook voor een hovenier niet gratis is. Daardoor ben je vaak goedkoper uit als je voor een hovenier kiest die bij jou in de buurt zit.

Houd er echter wel rekening mee dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Soms is het uurtarief van een hovenier bijvoorbeeld zo laag dat hij alsnog goedkoper is om in te huren dan een hovenier dichterbij huis. Het is dus aan te raden om altijd offertes van verschillende partijen te vergelijken, ook als de afstand iets groter is.

2. Sluit een onderhoudscontract af

Als je vaak meerdere werkzaamheden uit laat voeren door een hovenier, kun je er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Zo is je tuin altijd goed onderhouden. Bovendien betaal je zo minder dan wanneer je iedere keer opnieuw voor een onderhoudsbeurt betaalt. Ook heb je met een onderhoudscontract een beter beeld van de jaarlijkse kosten aan tuinonderhoud.

Spreek goed af met de hovenier welke werkzaamheden jij zal verzorgen. Je kunt ook een onderhoudscontract afsluiten voor alle werkzaamheden in de tuin.

3. Vraag vrijblijvend offertes aan via deze website

Door offertes aan te vragen via onze website voorkom je dat je meer betaalt dan noodzakelijk. Doordat er sprake is van hoveniersbedrijven die met elkaar concurreren, betaal je nooit te veel als je offertes vergelijkt via ons platform. Offertes vergelijken doe je met slechts één druk op de knop als je gebruik maakt van ons platform. Alle offertes die je via deze website aanvraagt zijn gratis en vrijblijvend.

Conclusie

Onkruid laten verwijderen door een hovenier is geen gek idee. Zeker niet als je daarnaast ook nog andere werkzaamheden in de tuin uit wilt besteden. Onkruid laten verwijderen door de hovenier heeft veel voordelen. Zo zal de hovenier het onkruid efficiënt verwijderen waardoor het minder snel terug komt. De hovenier zal het onkruid op milieuvriendelijke wijze verwijderen, gezien een hovenier hier volgens de wet geen chemische middelen voor mag gebruiken.

Besluit je om een hovenier in te schakelen voor het verwijderen van onkruid? Dan kun je offertes vergelijken via deze website om goedkoper uit te zijn. Maak ook gebruik van onze andere bespaartips als je niet te veel wilt betalen.